ΑΠΕΡΓΙΑ 4-2-2016

Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση, με την συνεργασία των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνομολόγησε και συνυπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Βασικό μέρος του είναι και η ασφαλιστική «μεταρρύθμιση».

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη, από το καλοκαίρι με την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 για γυναίκες και άνδρες.

Τώρα έρχεται το δεύτερο μέρος, με τον προτεινόμενο νόμο, για την κοινωνική ασφάλιση, που βασίζεται στο τρίπτυχο:

  • Λιγότερη σύνταξη και περίθαλψη.
  • Λιγότεροι συνταξιούχοι.
  • Μεγαλύτερες εισφορές.

Οι επιπτώσεις της εφαρμογής του νόμου, ο οποίος σημειωτέον θα γίνει χειρότερος με την παρέμβαση της Τρόϊκα, θα είναι άμεσες στη ζωή μας, καθώς θα μειωθούν τα διαθέσιμα εισοδήματα ολόκληρου του Ελληνικού λαού, με άμεσο αποτέλεσμα το βάθεμα της ύφεσης και την περαιτέρω αναδουλειά στο κλάδο μας.

Στα πλαίσια αυτά θα κληθούμε να καταβάλουμε μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές, που σε συνδυασμό με την ήδη υψηλή φορολογίακαθιστά την εργασία μας μη οικονομικά βιώσιμημε επακόλουθο την παραίτηση των περισσότερων συναδέλφων, την συρρίκνωση περαιτέρω του κλάδου μας, και τον ουσιαστικό του αφανισμό.

Συνάδελφοι

Ο αγώνας για την απαλλαγή από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι δύσκολος αγώναςαπαιτεί ενότητα, συνειδητοποίηση και δύναμη ψυχής. Σήμερα στην χώρα μας, ο αγώνας που ξεκίνησαν οι αγρότες, παίρνει χαρακτηριστικά μαζικού κινήματος που ξεπερνά τους αγρότες σαν κοινωνική ομάδα. Η πρόσθεση δυνάμεων δίπλα τους, από τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες κ.α., είναι ένα σημαντικό βήμα για τη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας λαϊκών δυνάμεων, που θα επανακαθορίσει την ίδια την υπόσταση μας, διεκδικώντας ο λαός μας να είναι κυρίαρχος και αυτεξούσιος.

Η πορεία για την κατάκτηση αυτού του στόχου, που είναι το πρώτο βήμα για να φτάσουμε σε μια ενωμένη ευημερούσα κοινωνία, είναι δύσκοληΟι μάχες θα είναι πολλές και πρέπει ΟΛΟΙ μας, ομόψυχα, να δίνουμε το παρόν.

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να διχαστούμε.

Ας μην τους κάνουμε την χάρη να παραιτηθούμε.

Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016,

συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία.

Ο κλάδος μας θα συγκεντρωθεί

στην πλατεία Κάνιγγος,

στις 10:30 π.μ. και θα ακολουθήσει

πορεία στο Σύνταγμα

Στο προσκλητήριο του αγώνα, να μην λείψει κανείς.